Evaluarea Națională: mai mulți elevi au scăzut sub 5 după contestații!

Sâmbătă, 29 iunie, s-au afișat rezultatele finale la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a.

Rezultatele după contestații pentru județul Neamț le găsiți aici: evaluare.edu.ro

Un elev de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ALEXANDRU IOAN CUZA”, MUNICIPIUL ROMAN a depus contestație la limba și literatura română, unde primise inițial nota 5.25, iar după soluționarea contestațiilor a primit nota 4.05.

Un alt elev de la SCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1, COMUNA BICAZU ARDELEAN, care primise nota 5.50 la limba română, a depus contestație și a primit nota 4.95

O elevă de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2, MUNICIPIUL PIATRA-NEAMȚ, care a obținut 7.95 la română și 5.00 la matematică, a depus contestații la ambele materii. Dacă la română, nota după contestații a fost de 8.20, la matematică a primit 4.55.

Pentru a promova examenul, este nevoie ca un elev să ia cel puţin 5 la fiecare probă pe care o susţine. Astfel, la afişarea rezultatelor, sunt consideraţi promovaţi candidaţii cu media generală minim 5.

Ce se întâmplă dacă ai media mai puţin de 5?

Metodologia din acest an, ca şi anii trecuţi, nu impune ca prag de intrare la liceu, aşa că nu menţionează ca respinşi elevii care nu au media de promovare. Iniţial, Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declarase pe 4 iunie că elevii care au media 5 la Evaluarea Naţională să se înscrie la şcolile profesionale. Ulterior, ea a revenit asupra declaraţiei.

Astfel, chiar şi elevii al căror medii generale sunt mai mici de 5 se pot înscrie în procesul de admitere în liceu. Ţinând însă cont că media la Capacitate reprezintă 80% din media admitere în clasa a IX-a, şansele candidaţilor cu medii sub 5 sunt considerabil mai mici faţă de ceilalţi colegi. Ei au totuşi şanse la unele licee, unde locurile nu au fost ocupate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close