Atenție! Fraudă în numele ANAF!

Agenția Națională de Administrare Fiscală avertizează utilizatorii asupra unei campanii de tip phishing care folosește identitatea vizuală a instituției.

Tentativa de fraudă începe cu un SMS primit pe telefon, în care ești notifcat despre faptul că poți revendica suma de 1783.92 RON din impozitul pe venitul anual.

După accesarea acelui link, ești redirecționat către o pagină cu un formular unde sunt solicitate, în numele ANAF, un număr considerabil de date personale și financiare (nume, prenume, data nașterii, adresa completă, CNP, serie ID, e-mail, telefon, număr card, datra expirării și CVV.

S-au efectuat toate demersurile necesare blocării acelui site care găzduiește această tentativă de păcăleală, iar Google a inclus deja o avertizare pentru cei care accesează acel link.

Ce ar trebui făcut dacă ați introdus datele dumneavoastră

  1. Verificați tranzacțiile de pe contul bancar anexat cardului, pentru eventuale plăți suspecte
  2. notificați acest lucru cât mai rapid băncii emitente a cardului, pentru a-l bloca și emite altul, cu alte date
  3. depuneți o plângere la cea mai apropiată secție de Poliție, în cazul în care au suferit pagube financiare în urma unui astfel de incident.

Rețineți faptul că ANAF nu transmite informaţii nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al instituţiei este www.anaf.ro

Sursa: cert.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: