Activități desfășurate în ,,SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII’’

La data de 3 iunie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul celor din cadrul Secției de Poliție Rurală Tîrgu-Neamț au marcat debutul acestui eveniment,  prin organizarea unor activități de informare pe linia prevenirii delicvenței juvenile și a victimizării minorilor la Grădinița nr. 2 Oglinzi din localitatea Răucești.

Polițiștii au dezbătut problematica siguranței personale și a conduintei preventive, sub deviza,,Împreună să fim mai buni!”, în vederea conștientizării elevilor asupra importanței adoptării unui comportament responsabil.

Prin intermediul aceluiași eveniment, elevii Școlii Gimnaziale ,,Gheorghe Săvinescu’’ Crăcăoani au avut prilejul să afle de la polițiștii Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, cum pot adopta un comportament adecvat, în scopul prevenirii implicării în fapte antisociale.

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme precum prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea bullying-ului și educație rutieră, elevii apreciind modalitatea interactivă de prezentare a acestora. În acest sens, polițiștii au prezentat cazuri în care au fost implicați elevii, ca autori sau victime ale unor fapte penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: