Absolvenții promoției 2019, înregistrați-vă la AJOFM!

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț reamintește absolvenților din promoția 2019, că pentru a beneficia de prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, trebuie să se inregistreze la Agențiile Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă din raza de domiciliu.

Absolvenții înscriși în evidența instituției în termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire, în urma angajării pot beneficia de:

  • prima de inserție în valoare de 1.500 lei.
  • prima de instalare în valoare de 12.500 lei, dacă angajarea este la o distanță mai mare de 50 de km de domiciliu, iar ca urmare a angajării se schimbă și domiciliul sau reședința.Această primă se platește în două tranșe.
  • prima de relocare (chirie), in cuantum de maxim 900 lei lunar, timp de 36 luni, dacă angajarea este la o distanță mai mare de 50 de km de domiciliu.

La expirarea celor 60 de zile, absolvenții care nu au reușit sa ocupe un loc de muncă vor beneficia de indemnizație de șomaj, in cuantum de 250 lei lunar, timp de 6 luni.

Pentru absolvenții de liceu, indiferent daca au promovat sau nu bacalaureatul, ultima zi în care se pot inscrie este 30 iulie 2019.

Elevii din ultimul an de studiu, care nu au situatia scolara incheiata la data absolvirii, pot obtine aceleasi beneficii daca se inregistreaza in evidentele agentiei in termen de 60 zile de la data promovarii examenului de corigenta.

Din bugetul asigurarilor pentru somaj se subventioneaza si angajatorii care incadreaza in munca absolventi inscrisi in evidenta AJOFM Neamt, cuantumul subventiei este de 2.250 lei lunar, timp de 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: