Află care este secția ta de votare!

Dacă vă aflați în România:

Veţi vota la secția unde sunteţi arondat/ă conform domiciliului sau reședinței, pe care o puteți afla pe de pagina web www.registrulelectoral.ro.

Dacă nu vă aflaţi în localitatea de domiciliu, puteți vota la orice secție, pe lista suplimentară!

Dacă sunteţi omis/ă din lista permanentă, veţi fi înscris/ă pe lista suplimentară. În București, trebuie să votezi la secția unde ești arondat/ă, nu poți vota pe listă suplimentară în alt sector.

Dacă vă aflați în stăinătate:

Puteți vota la oricare din secțiile de votare deschise pe lângă ambasade, consulate sau institute culturale, pe liste suplimentare. Votul nu este condiționat de înscrierea în Registrul electoral. Dacă în ziua respectivă sunteți turist, puteți vota la orice secție. Nu se organizează secții la cerere.

(7) Pe lângă misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României se organizează una sau mai multe secții de votare pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua de referință.

(8) În afara secțiilor de votare prevăzute la alin. (7), pot fi organizate, cu acordul guvernului din țara respectivă, secții de votare și în alte localități decât cele în care își au sediul misiunile diplomatice sau oficiile consulare.

(9) Numerotarea secțiilor de votare din străinătate se stabilește de către ministrul afacerilor externe, prin ordin. În termenul prevăzut la alin. (5), ministrul afacerilor externe aduce la cunoștință publică numerotarea fiecărei secții de votare din străinătate, precum și locurile de desfășurare a votării.

(10) Sediile secțiilor de votare prevăzute la alin. (7) și (8) se organizează și se dotează prin grija Ministerului Afacerilor Externe. În acest scop, Ministerul Finanțelor Publice alocă fondurile necesare. (Art 34, Legea 33/2007)

Poți vedea lista secțiilor de votare din străinătate pe platforma MAE: LISTA SECȚIILOR DE VOTARE

Cu urna mobilă

Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare din cauză de boală sau invaliditate pot solicita urna specială (mobilă) de la secţia de votare cea mai apropiată de locul în care se află în ziua alegerilor printr-o cerere scrisă însoțită de documente justificative.

Cererea se face cel târziu în preziua alegerilor. În ziua alegerilor, o echipă formată din doi membri ai biroului electoral se va deplasa la locul unde se află alegătorul, cu urna specială și materialele necesare votării. Fiecare secție de votare are o singură urnă specială, care trebuie să fie la ora 21:00 înapoi la secția de votare.

Aceleași reguli se aplică și persoanelor reținute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: