Săptămâna Europeană a vaccinării

„Săptămâna Mondială a Vaccinării” are scopul de a sublinia necesitatea de conștientizare a beneficiilor vaccinării, pentru a garanta că fiecare persoană este protejată de bolile prevenibile prin vaccinare. Săptămâna Europeană a Vaccinării este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa şi este implementată de Statele Membre ale Regiunii europene. În România se celebrează în perioada 20 -25 aprilie 2019.

În țara noastră, în ultimii 3 ani au fost confirmate 16450 cazuri de rujeolă, din care 62 decese. Ca măsură de limitare a epidemiei de rujeolă, la nivel naţional au fost organizate campanii de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi. Este necesară o acoperire vaccinală de 95% pentru prima şi a doua doză de vaccin RRO, pentru atingerea nivelului de imunitate a populaţiei necesar pentru a întrerupe transmiterea endemică a virusului.

În judeţul Neamţ, în anul 2018, s-au confirmat 302 cazuri de rujeolă (128 în mediul urban și 174 în mediul rural) din care 2 decese, iar în trimestrul I al anului 2019 s-au confirmat 69 de cazuri de rujeolă (41 în mediul urban și 28 în mediul rural), niciun deces.

Care sunt mesajele cheie ale acestei campanii

  • Vaccinarea protejează sănătatea în fiecare etapă a vieţii.
  • Prin creşterea acoperirii vaccinale, rujeola şi rubeola pot fi eliminate, din toate ţările europene.
  • Vaccinarea fiecărui copil este esenţială pentru prevenirea bolilor şi protejarea vieţii.
  • Vaccinarea salvează vieţi!
  • Prin vaccinare, bolile pot fi controlate şi eliminate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: