Virusul pestei porcine africane prezent lângă județul Neamț

Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost confirmat la un cadavru de porc domestic din gospodăria unui proprietar din Oituz, județul Bacău.

Acesta cumpărase porci de aproximativ 30-40 de kilograme de la un vânzător din județul Covasna.

DSVSA Neamţ solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolii, având în vedere gravitatea acesteia şi consecinţele economice deosebit de grave generate de apariţia ei.

  • Să nu achiziţioneze animale neidentificate (fără crotalii auriculare), fără a fi însoţite de documente sanitare veterinare obligatorii
  • Orice mişcare a porcinelor, din exploataţiile de origine către alte locaţii, se se facă doar după anunţarea, în prealabil, a medicului veterinar din circumscripţia sanitară veterinară locală.
  • Orice caz de moarte sau îmbolnăvire al animalelor din gospodărie trebuie adus imediat la cunoştinţa autorităţilor sanitare veterinare.

DSVSA Neamț reamintește  că începând cu data de 12.07.2018 s-a aplicat măsura suspendării pentru perioadă nedeterminată a activităţii de comercializare a animalelor vii în târgurile de animale autorizate sanitar veterinar. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: