Multiple abateri descoperite de polițiști printre transportatori!


În perioada 18 – 24 februarie polițiștii Serviciului Rutier Neamț, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au acționat pe linia prevenirii accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și conducătorii autovehiculelor de transport de marfă.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 294 de autovehicule, dintre care 213 autovehicule de transport de marfă și 81 de autovehicule de transport de persoane.

Polițiștii au aplicat transportatorilor de persoane 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru defecțiuni tehnice,  2 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, una pentru lipsa unor documente ale vehiculului și 2 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport.

46 de sancțiuni pentru transportatorii de mărfuri!

Transportatorilor de mărfuri le-au fost aplicate 46 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru conducerea sub influența alcoolului, 36 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, una pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf și una pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă.


De asemenea, au fost aplicate acestora 9 sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 13 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 4 pentru lipsa unor documente ale vehiculului și 2 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport.

Au fost dispuse și 2 imobilizări ale autovehiculelor, pentru defecțiuni tehnice.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: