Înscrierile la clasa pregătitoare, program și metodologie

Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare se va face conform metodologiei aprobată prin ordin de ministru.

În toate școlile va fi organizată ziua porților deschise pe 9 martie, astfel încât copiii și părinții să viziteze și să discute cu personalul implicat in procesul de învățământ.

În clasa pregătitoare se pot înscrie copiii care au împlinit vîrsta de 6 ani pana la 31 august iar cei care împlinesc 6 ani între 1 septembrie și 31 decembrie inclusiv, se pot înscrie după o evaluare psihosomatică.

Evaluarea psihosomatică se face in 20 de centre iar rezultatul evaluării este comunicat în scris părintelul sau tutorelui legal. Rezultatul nu poate fi contestat. Copiii cu rezultat pozitiv pot fi înscriși la școală în clasa pregătitoare în timp ce ceilalți vor merge la grădiniță în grupa mare.

Elena Laiu, Inspector Școlar General

Elena Laiu, inspector școlar general:

Vom avea 192,63 clase cu 4374 de copii din care 166 regim normal și 19,63 în regim simultan. 3 clase sunt step by step, 3 pentru învățământ special și o clasă la invățământul particular.

Pe site-ul inspectoratului școlar există buton dedicat înscrierii la clasa pregătitoare și tot acolo puteți găsi metodologia, calendarul și proiectul planului de școlarizare, lista centrelor de evaluare, modelul cererii tip și un număr de telefon unde puteți obține toste informațiile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: