Bilanțul câinilor fără stăpân adoptați și sterilizați în 2018

579 câini comunitari au fost adoptați și 536 de sterilizări au fost efectuate pe parcursul anului trecut.

Situația câinilor fără stăpân reprezintă o prioritate pentru Primăria Piatra-Neamț și este gestionată prin intermediul societății Consiliului Local, Salubritas SA.

Având în vedere faptul că sterilizarea reprezintă soluția optimă pentru reducerea numărului cânilor comunitari, în anul 2018, Salubritas a încheiat parteneriate cu asociații din străinătate, realizând astfel două campanii de sterilizări. Prima campanie din anul 2018 a avut loc în luna septembrie, fiind sponsorizată de Asociația Mukitza din Franța, realizându-se 71 sterilizări. În cadrul celei de-a doua campanii,  167 de animale au fost sterilizate în parteneriat cu Asociația Susy Utzinger din Elveția. În cadrul campaniilor au fost sterilizați câini din Adăpostul public Piatra-Neamț, dar și animale de companie ale pietrenilor care au solicitat acest lucru. În paralel, pe parcursul anului, au mai fost sterilizați alți 298 de câini.

Zilnic, echipele de ecarisaj formate din 2 asistenți și un medic veterinar au deplasări în teren pentru capturarea câinilor comunitari și aducerea lor în adăpostul public Piatra-Neamț. Adăpostul din Piatra-Neamț, reabilitat de curând are o capacitate de 400 de locuri, în acest moment fiind îngrijiți aici 300 de câini.

În parteneriat cu Primăria Piatra-Neamț, au fost organizate în 2018 două târguri de adopții de câini. Datorită acestor târguri a crescut și numărul de adopții directe de la adăpostul public Piatra-Neamț, în total 579. Alte două astfel de târguri vor fi organizate cu sprijinul Primăriei Piatra-Neamț în anul 2019.

Reamintim faptul că pietrenii care au probleme cauzate de câinii fără stăpân, agresivi, pot solicita intervenția echipelor de ecarisaj la numărul de telefon 0233236771 sau pe adresa de email salubritaspn@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: