S-a semnat Alianța “MOLDOVA SE DEZVOLTĂ”

Astăzi a avut loc la Primăria municipiului Suceava întâlnirea care a pus bazele ASOCIAȚIEI MOLDOVA SE DEZVOLTĂ. Alături  de primarul sucevean Ion Lungu  au participat primarii municipiilor Piatra Neamț – Dragoș Chitic, Iași – Mihai Chirica, Botoșani – Cătălin Flutur, Roman – Lucian Ovidiu Micu, Vatra Dornei – Ilie Boncheș și Câmpulung Moldovenesc – Mihăiță Negură.

Acordul semnat astăzi are ca scop facilitarea negocierii la nivel guvernamental și la nivel european a proiectelor de dezvoltare a zonei Moldovei. Principalele obiective și priorități comune ale asociației sunt dezvoltarea infrastructurii de transport, îmbunătățirea mediului economic, promovarea ocupării și sprijinirea mobilității forței de muncă, descentralizarea și o administrație publică eficientă, precum și reducerea decalajelor existente între regiuni.

Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț:

Semnarea astăzi, la Suceava, a acordului de asociere Moldova se Dezvoltă reprezintă un moment extrem de important. Datoria mea ca primar este să dezvolt localitatea pe care o conduc prin orice mijloace legale. Împreună cu cei șase primari semnatari astăzi vom fi o voce care nu poate fi neglijată și vom crește șansele de implementare a unor proiecte care să dezvolte municipiul Piatra-Neamț dar și regiunea Moldovei.Într-un final, principalii câștigători ai demersului de astăzi vor fi cetățenii care vor beneficia de comunități dezvoltate cu un nivel de trai ridicat


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: