Nereguli descoperite de ITM Neamț la angajatori

În luna noiembrie inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț au efectuat 264 de controale, ocazie cu care s-au constatat 296 deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 96 de sancţiuni contravenţionale din care 6 amenzi în cuantum de 17.500 lei si 90 de avertismente.

6 inspectori de muncă din cadrul compartimentului SSM au realizat 104 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 84 de sancţiuni contravenţionale, in cuantum de 14.500 lei.

12 inspectori de muncă din cadrul compartimentului RM au controlat 160 de agenţi economici. Cu prilejul controalelor, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 3.000 lei, pentru încălcăriale Legii nr. 53/2003, modificată şi completată – Codul Muncii, H.G.nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă al salariaţilor.

 Cu prilejul controalelor întreprinse în cursul lunii noiembrie 2018,pentru nerespectarea prevederilor H.G.nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă al salariaţilor au fost dispuse 68 de măsuri, în sensul respectării dispoziţiilor legale referitoare la înregistrarea elementelor prevăzute la art.3, alin. 2, lit. a – i din actul normativ menţionat, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Nu au fost aplicate sanctiuni contraventionale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: