Programul activităților dedicate Zilei Naționale a României

În fiecare an, la 1 decembrie, sărbătorim Ziua Naţională a României. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu România, prin aceasta încheindu-se procesul de eliberare a românilor aflaţi sub stăpânire străină.

Astfel pe 1 decembrie 2018 începând cu orele 12.00, în Piaţa Ştefan cel Mare din municipiul Piatra Neamţ, cu ocazia Zilei Naţionale a României, Garnizoana Piatra Neamţ va organiza ceremonia militară urmată de o defilare cu trupe şi tehnică.

Din detaşamentul de defilare fac parte drapelele de luptă şi militari din cadrul Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi tehnică militară/autospeciale aparţinând Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Direcţiei Regionale de Informaţii N-E Punct de lucru Neamţ şi Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

După defilarea trupelor şi tehnicii va avea loc un spectacol oferit de Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, partener al Cercului Militar Piatra Neamţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: