Trei ani de la Colectiv

În urmă cu 3 ani are loc cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989 depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Baloteşti  din 1995 în care au murit 60 de persoane.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat un număr de 64 de persoane.În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

Adrian Rugină şi Constantin Ignat sunt două dintre victimele incendiului devastator de vineri seară de la Clubul Colectiv din Bucureşti. Numele celor doi apare pe lista persoanelor decedate făcută publică de Institutul Naţional de Medicină Legală.

Adrian Rugină şi-a pierdut viaţa după ce a încercat să salveze cat mai multe vieţi din ”clubul groazei”. Alături de fotograful şi bloggerul Claudiu Petre, care a facut acelaşi lucru, a fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis la numai câteva zile dupa tragedie.

“El este unul dintre eroi… A reuşit imediat sa iasă teafăr din club, apoi a intrat inapoi să ajute la salvarea altor vieţi, şi n-a mai iesit viu. Am aflat despre moartea lui de la prietenii noştri comuni. Sunt afectată de tot ce s-a întâmplat”, a declarat Sore Mihalache pentru Ziarul Ring.
Costi Ignat avea 40 de ani, a fost membru al formației Teuton şi cânta în trupa Monarchy Band. În trupa Teuton, el a fost coleg cu Adrian Rugină.
Ioana Ruxandra-Grigore fost scoasă din club de Adrian Rugină şi după cinci săptămâni de spitalizare, fata a ajuns acasă lângă cei dragi.
Într-un mesaj postat pe Facebook, Ioana îi mulţumeşte eroului ei pentru şansa ei la viaţă: “Astăzi s-au făcut 5 săptămâni de la incendiu. 5 săptămâni în care în fiecare zi i-am mulţumit îngerului meu, salvatorului meu, EROUL Adrian Rugină! Sincere condoleanţe familiei şi prietenilor acestui om minunat! Nu te voi uita niciodata! De asemenea, sincere condoleanţe famililor şi prietenilor celor care şi-au pierdut viaţa în urma acestei tragedii. Nu veţi fi uitaţi! ‪#‎Colectiv‬”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: