La mulţi ani, Draga Olteanu Matei!

Zi aniversară pentru Draga Olteanu Matei. Actriţa împlineşte azi 85 de ani.

Astfel, Consiliul Județean Neamț a organizat un eveniment  marca Gala Ambasadorilor Nemțeni, dedicat iubitorilor de film și teatru, admiratorilor artiștilor români, celor care o iubesc pe Draga Olteanu Matei. Pe scena cinematografului Dacia, alături de Draga au fost Dorel Vişan, Vladimir Găitan, Dan Puric, Ovidiu Cuncea şi regizorul Şerban Georgescu.

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1956. În septembrie, acelaşi an, a debutat în piesa ”Ziariştii” de Alexandru Mirodan. În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Draga Olteanu Matei a debutat în film cu un rol în lungmetrajul “Blanca” (1955), regizat de Mihai Iacob şi Constantin Neagu, în distribuţia căruia se regăseau, printre alţii, Amza Pellea şi Silvia Popovici.

După ce s-a pensionat s-a retras la Piatra Neamţ, unde a înfiinţat Compania teatrală Teatrul Vostru.
Actiţa a fost decorata pe 30 mai 2002 cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler, alături de alţi actori, alături de alți actori, pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc.

 

În întreaga sa carieră, Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme şi peste 50 de piese de teatru.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: