Concurs dedicat Centenarului Marii Uniri

Primăria   municipiului Piatra-Neamț și Consiliul Local Piatra-Neamț, în parteneriat cu Colegiul Național ”Petru Rareș” și Inspectoratul Școlar Județean Neamț organizează, începând cu 1 noiembrie 2018 un concurs pe teme de istorie la care pot participa toate unitățile școlare din municipiu.

Dorina Luminiţa Drexler, managerul de proiect a declarat astăzi într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu primarul Dragoş Chitic că s-a lovit de lipsa izvoarelor istorice locale încercând să scrie despre 1918 in Piatra Neamţ, toate documentele de atunci au fost trimise la arhiva de la Bucuresti.

Astfel a decis să organizeze acest concurs de istorie privind realizarea Marii Uniri, la care sunt invitați să participe elevi de la clasele a IV-a – a XII-a, organizați în echipaje de câte trei membri. Concursul se va derula pe baza unui material dedicat Marii Uniri din 1918, elaborat în acord cu particularitățile de vârstă ale elevilor, de la clasele a IV-a, clasele a V-a –a VIII-a și a IX-a-a XII-a, precum și pe baza unei metodologii de concurs.

În fiecare unitate de învățământ va avea loc o etapă la nivelul școlii, urmând a fi desemnat echipajul care va reprezenta unitatea școlară, la fiecare nivel de învățământ- respectiv clasa a IV-a pentru nivelul primar, echipajul care va reprezenta gimnaziul, sau, după caz, liceul-la faza finală, care va avea loc la Cinematograful ”Dacia Panoramic”, în data de 29 noiembrie 2018.

Premiile pentru elevii care vor ocupa locul I la clasele a IV-a, la gimnaziu și la liceu constau într-o excursie în capitalele Unirii din 1918- Chișinău, Cernăuți, Alba-Iulia, iar pentru locurile al II-lea, al III-lea și pentru mențiuni vor consta în cărți și diplome.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: