Noaptea Europeană a Muzeelor 2018

În fiecare an mai toate muzeele din ţară sărbătoresc “Noaptea Muzeelor”, propunând publicului expoziţii diversificate, spectacole, proiecţii şi evenimente speciale. Anul acesta evenimentul va avea loc în noaptea dintre 19 şi 20 mai.
Pentru a marca dublul eveniment Ziua Internaţională a Muzeelor (sărbatorită pe 18 Mai) cât şi Noaptea Europeană a Muzeelor, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ ne invită la o serie de activităţi foarte interesante:
Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț – 19 mai
– începând cu ora 18:00 trupa de teatru „Arlechino”, clasa a V-a A, Școala Gimnazială Nr. 2, Piatra-Neamț va susține o reprezentație după schițele lui I. L. Caragiale, „O inspecțiune” și „D-l Goe”.
– de la ora 18:45 va avea loc prezentarea expoziției temporare de pictură aparținând artistului Andrei Pennazio. Este vorba despre lucrările unui copil de 12 ani extrem de talentat care se bucură de numeroase aprecieri ale criticii de specialitate.
– de la ora 19:00 va avea loc vernisajul expoziției de ceasuri Înțelepciunea vine cu timpul, ediția a II-a. Este vorba despre continuarea unui proiect început de instituția noastră împreună cu colecționarul Romulus Lupașcu în 2012 și care își propune să aducă în fața publicului nemțean o colecție deosebită prin numărul și calitatea pieselor expuse (va fi etalată cu acest prilej cea mai amplă colecţie de ceasuri Omega din România);
Tot în cadrul Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț poate fi văzută și expoziția Fasmidele, curiozități ale naturii (organizată de Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț și Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați).

Muzeul de Artă Piatra-Neamț – 19 mai
– începând cu ora 17:00 va avea loc vernisajul expoziției „Colajul – mijloc de exprimare a ideilor, sentimentelor și emoțiilor”. Expoziția în cauză este expresia finală a colaborării dintre Asociația „Centrul de excelență în dezvoltare personală SOLOMON” Brașov și Complexul Muzeal Județean Neamț având ca parteneri educaționali Liceul de Artă „Hans Mattis Teutsch” Brașov, Liceul de Artă „Plugor Sándor” Sfântu Gheorghe, Liceul de Artă Sibiu și Liceul de Artă „Victor Brauner” Piatra-Neamț.

Muzeul de Istorie Roman – 21 mai
– începând cu ora 17:00 vor avea loc o serie de activităţi în cadrul programului Valorificarea patrimoniului muzeal şi Educaţie Muzeală, coordonator dr. Otilia Mircea. Amintim astfel conferinţa Punţi între muzee şi şcoli (susţinută de prof. univ. dr. Ion Sandu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi), lansarea volumului Muzee şi şcoli şi a expoziţiei temporare cu acelaşi nume.

Muzeul de Artă Roman – 20 mai
ora 15:00, se deschide la Muzeul de Artă din Roman expoziția de pictură a artistului plastic romașcan Mihai Olteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: