Exercitiu Alarmare Publică

In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judetean se va desfasura un exercitiu de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de urgenta, ce urmareste antrenarea autoritatilor administratiei publice locale si pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reactie al autoritatilor la primirea mesajului de instiintare, obtinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate si gradul de acoperire acustica. La aceasta activitate sunt planificate sa participe urmatoarele structuri/institutii:

a) Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta;
b) Structurile M.A.I. de la nivel judetean;
c) Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt;
d) Comitetele locale pentru Situatii de Urgenta din comunele: Grinties, Bicaz Chei, Bicazu Ardelean, Damuc, Garcina, Bodesti, Dobreni, Negresti, Piatra Soimului, Candesti, Tazlau, Birgauani, Dochia, Margineni, Dragomiresti, Girov, Stefan cel Mare, Razboieni.
e) S.C. KÖBER S.R.L Turturesti.
f) S.C. Hidroelectrica SA – Sucursala „Hidrocentrale” Bistrita (doar pentru sirenele din com. Piatra Soimului).

In data de 06.09.2017, in intervalul orar 10.00-11.30, exercitiul se va desfasura dupa urmatorul scenariu, astfel:

– Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta va transmite catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt, un mesaj de instiintare/avertizare/alarmare.
– Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al Judetului Neamt, va transmite catre Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta mentionate mai sus si catre S.C. KÖBER S.R.L Turturesti si S.C. Hidroelectrica SA – Sucursala „Hidrocentrale” Bistrita, un mesaj de instiintare/avertizare/alarmare, pentru actionarea unui semnal de alarmare. Semnalul care va fi introdus poate fi unul din urmatoarele:

a) semnalul ALARMA AERIANA (se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde intre ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauza de 2 secunde intre ele).
b) semnalul ALARMA LA DEZASTRE (se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde intre ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauza de 5 secunde intre ele).
c) semnalul PREALARMA AERIANA (se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde intre ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 6 secunde intre ele).
d) semnalul INCETAREA ALARMEI (se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 1 minut).
Pentru sirenele electronice de alarmare, semnalul acustic va fi precedat de mesajul vocal: „Cetateni, acesta este un exercitiu! Nu intrati in panica!”. Punerea in functiune a mijloacelor de alarmare si modul de actiune al autoritatilor locale pentru avertizarea si alarmarea populatiei va fi verificata prin sondaj de catre personalul unitatii.

 

Sursa: http://www.ijsunt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: