Albia Cuiejdiului este mai curată datorită Salubritas

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu, alături de noul manager al societăţii Salubritas, cea care se ocupă de curățenia stradală în municipiul Piatra Neamţ şi câțiva cu asistaţii social, s-au deplasat joi 24 august în „zona podului Erou Bucur” din cartierul Dărmăneşti pentru a igieniza albia pârâului Cuiejdi. La acţiune au fost prezenţi şi locuitorii de etnie rromă din zonă. Potrivit domnului Cristian Sauciuc, astfel de acțiuni vor fi întreprinse permanent.
„Astăzi am ieşit cu asistaţii social ai S.C. SALUBRITAS S.A. la podul „Erou Bucur”. Ne-am bucurat şi de sprijinul rromilor din această zonă. Am reuşit până la această oră (11:00 n.r.) să igienizăm o parte din albia Cuiejdiului. Din informaţiile primite, de dimineaţă şi până acum au fost efectuate şase transporturi cu deşeuri strânse însumând aproximativ 2500 kg. Astfel de acţiuni vor continua şi ne dorim să se păstreze curăţenia pentru că suntem un oraş turistic şi cu o însemnătate istorică” a precizat domnul Cristian Sauciuc, manager al S.C. SALUBRITAS S.A.
„Mulţumim celor de la Salubritas şi domnului vice că au avut această iniţiativă. Ne bucură nespus să avem un oraş curat şi frumos. Suntem siguri că şi cetăţenii vor fi receptivi şi că vor menţine curăţenia” a mărturisit un locuitor din zonă.
„Pentru a finaliza igienizarea albiei Cuiejdiului am solicitat şi ajutorul locuitorilor de etnie rromă din zonă pentru a face curăţenie în dreptul lor ca astfel să-i facem să conştientizeze că trebuie să-şi păstreze curăţenia din jurul proprităţii. Totodată consilierii PMP doresc să iniţieze o Hotărâre de Consiliu Local prin care să oblige cetăţenii să menţină curăţenia în jurul proprietăţilor.” declarat Bogdan Gavrilescu, viceprimar al municipiului Piatra Neamţ. „Foarte curând vom avea o acţiune de toaletare a albiei prin înlăturarea vegetaţiei inestetice apărute în timp datorită nemenţinerii curăţeniei” a conchis acesta.

Ionuţ PETRARIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: