De toate, pentru toţi, la Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu” Neamţ

Comunicat de presă

Biblioteca Judeţeană propune, pentru perioada următoare, o nouă serie de  evenimente pentru cele mai variate interese de petrecere a timpului liber.

Astfel, ziua de miercuri, 24 mai 2017 debutează, la ora 09.00, cu două ediţii simultane a pledoariilor pentru cunoaştere, prin lectură, organizate sub genericul  Biblioteca de la A la Z în Sala “Atelier”, de Centrul de Informare Comunitară (Locală şi Europeană), într-o întâlnire cu elevii clasei a III-a B din cadrul Şcolii gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamţ (prof. coord. Adriana Dumitrescu) şi în Secţia de carte pentru copii, dedicată, de această dată, elevilor claselor I – IV din cadrul Şcolii gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamţ (prof. coord. Alina Grigoriu). De la ora 11.00, Secţia arte, multimedia şi carte străină „Victor Brauner” oferă, în Sala „Atelier”, o întâlnire cu filmul „Craii de Curtea Veche” (România, 1995), în regia lui Mircea Veroiu, în cadrul Matineului cinema. De la ora 13.15, în Sala “Info-Club” se va desfăşura colocviul Patrimoniul Mondial UNESCO – poveşti de călătorie, organizat de Centrul de Informare Comunitară (Locală şi Europeană). De la ora 14.00, în cadrul Secţiei de carte pentru copii se va desfăşura Clubul de handmade ce abordează de această dată pictura pe figurine din polistiren. Celor ce vor să cunoască limbile străine le sunt dedicate, de la ora 17.00, două cursuri: în Sala „Victor Brauner” – pentru limba franceză, iar în Sala „Tezaur” – pentru limba engleză, organizate de Secţia arte, multimedia şi carte străină „Victor Brauner”, în partneriat cu prof. Elena David şi Doina-Cecilia Iordăchescu. Tot de la ora 17.00, în Sala „Atelier”, cei mici sunt invitaţi să descopere Paleta de culori a copilăriei, într-un curs de iniţiere în pictură organizat de Centrul de Informare Comunitară (Locală şi Europeană) şi Secţia de carte pentru copii din cadrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ, în parteneriat cu Clubul „Artis”
Joi, 25 mai 2017, de la ora 09.00, Secţia de carte pentru copii propune o nouă ediţie a Literaturii pe ecran – cu vizionarea unor secvenţe din filmul artistic “Dumbrava minunată” (după Mihail Sadoveanu), într-o întâlnire cu elevii clasei a II-a din cadrul Şcolii gimnaziale “Elena Cuza” Piatra-Neamţ (prof. coord. Alina Minuţ). De la ora 11.00, în Sala „Tezaur”, Secţia de carte pentru adulţi propune seniorilor, la Clubul de Joi, “Lecturi bacoviene”, la 60 de ani de la trecerea în eternitate a scriitorului. De la ora 13.15, în Sala “Info-Club”, Centrul de Informare Comunitară (Locală şi Europeană) organizează o dezbatere sub genericul Călător în U.E. Drepturi şi libertăţi în Spaţiul Economic European. De la ora 14.00, în Sala “Info-Club”, Centrul de Informare Comunitară (Locală şi Europeană) propune, în parteneriat cu FUN EDUCATION, un proiect educaţional pentru copii (Fun Reading and Storytelling, Fun Animation – curs de animaţie, Fun Debate – curs de oratorie şi dezbatere, Fun Science). De la ora 17.00 urmează să se desfăşoare din nou cursul de limba engleză, pentru adulţi, în Sala „Tezaur”.
Vineri, 26 mai 2017, de la ora 15.00, în Sala “Info-Club” se va desfăşura o nouă ediţie FUN EDUCATION. De la ora 16.00, Secţia arte, multimedia şi carte străină „Victor Brauner” invită melomanii în Sala „Atelier”, la o nouă serie de audiţii şi vizionări, organizate în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii muzicii simfonice” şi comentate de dr. Constantin Goilav, iar în Sala „Victor Brauner” propune, într-o întâlnire cu membri ai cercului de profil din cadrul Palatului Copiilor Piatra-Neamţ (prof. coord.: Cristina Petrariu), un atelier de creaţie plastică.

http://www.bibgtkneamt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: