26 Aprilie – Ziua internaţională a covrigului

Covrigul este un aliment foarte important mai ales pentru persoanele care sunt mereu pe fugă şi nu au timp să mănânce bine. Covrigeii, pe de altă parte, nu au voie să lipsească de pe masa bărbaţilor care se uită la meci.
Astfel, merită fără doar şi poate o zi dedicată numai lor. Aceste produse fac parte din alimentaţia omului încă din anul 610 după Hristos, cel puţin de atunci datează cea mai veche menţionare din scrierile vremii, undeva în sudul Franţei.
Atunci, călugării erau cei care coceau nişte “benzi” subţiri de aluat sub forma unor mâini împletite pentru rugăciune, adăugau puţină sare şi… aşa s-a născut covrigul.
Covrigii pot lua multe forme, fie subţiri, fie mai groşi, drepţi sau răsuciţi, mai crocanţi sau mai pufoşi, săraţi, cu mac, nesăraţi, cu muştar, cu măsline, aromaţi, de toate felurile pentru toate gusturile. Așa că în cinstea Zilei Covrigului, cei care au probleme în a se decide ce să aleagă, le recomandăm un bol mare cu covrigei mici şi săraţi. Punem pariu că nu vă puteţi opri din mâncat.

Sursă: Holiday insights

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: