“Păcăliciul județului”, George Lazăr, continuă lista dezinformărilor (comunicat de presă)

PSD Neamț a transmis un comunicat de presă legat de declarațiile șefului PNL Neamț despre suma de 3,4 milioane de lei alocată pentru începerea lucrărilor de reconstrucție a podului de la Luțca.

BIROUL DE PRESA PSD NEAMȚ:

„Păcăliciul județului“, George Lazăr, continuă lista dezinformărilor. După ce în urmă cu câteva zile făcea din țânțar armăsar și divaga pe seama măreției târgului făcut de fratele mai mic de la Piatra, azi, anunță că ai lui colegi ar fi reușit să obțină fonduri pentru construirea unui nou pod peste Siret, din comuna Sagna, satul Luțca.

Omite să spună că, din suma de 3,4 milioane de lei, 2 milioane de lei vor ajunge în județ datorită parlamentarilor PSD – senatorul Răzvan Alexandru Cuc și deputații Ciprian Șerban, Oana Bulai și Remus Munteanu! Colegii social-democrați au depus amendamente la Legea bugetului de stat pe 2023, urmărind obținerea unei surse de finanțare pentru începerea realizării podului peste râul Siret pe drumul județean DJ 207A, la km 6+591! Banii au fost propuși pentru a fi direcționați spre Neamț de către parlamentarii din județ, iar alocarea se face pe seama votului lor, fără a avea vreo legătură cu primul ministru, așa cum ar vrea liderul liberalilor să dea de înțeles!

Social-democrații nu au rămas indiferenți la problemele nemțenilor din zona Luțca, dovadă că de la prăbușirea podului s-a pregătit întreaga documentație pentru derularea proiectului pentru o nouă legătură peste malurile Siretului. Sunt aspecte care trebuie cunoscute în spațiul public și tupeul liberalilor, de a-și asuma merite necuvenite, trebuie sancționat! S-au obișnuit ca, prezentând adevărul pe jumătate, sau mințind cu dezinvoltură, să încerce cu disperare să îi manipuleze pe nemțeni. N-au înțeles că minciuna are picioare scurte!

Rușine să vă fie, mincinoșilor, în frunte cu liderul vostru!”

Anexat sunt amendamentele depuse de către cei patru parlamentari al PSD din Neamț.

AMENDAMENTE asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2023

Nr.crt.Articolul din lege/anexa/capitol/ subcapitol/paragraf/ grupa/titlul/articol/alineatText amendament propus (autor, apartenență politică)Motivația amendamentului/ sursa de finanțareMotivația respingerii (numai pt. comisii)
1Legea Bugetului de Stat pe anul 2023 / Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației / Anexa nr. 3 / 15 / 02, Capitolul 5001 -Grupa/Titlu 51, Articolul 02, Alineat 38Se suplimentează bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu suma de 1.000 mii lei pentru refacerea podului peste Siret de pe drumul județean DJ 207 A km 6+591, comuna Sagna, sat Luțca județul  Neamț Autori:
Senator PSD Cuc Razvan Alexandru
Deputat PSD Ciprian Serban
Deputat PSD Oana Bulai 
Deputat PSD Remus Munteanu
Podul peste râul Siret de pe drumul județean DJ 207A de la km 6+591 din localitatea Sagna, sat. Luțca județul Neamț a fost supus reabilitării prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și datorită unor împrejurări necunoscute la acest moment, a suferit un accident tehnic în timpul execuției soldat cu prăbușirea totală a căii de rulare. La acest moment elementele podului prăbușite obturează albia existând pericolul real de inundarea a zonelor învecinate la o eventuală viitură.  Până la această dată nu s-a obținut avizul de la organele de cercetare penală pentru eliberarea albiei. S-a întocmit  un proiect tehnic în acest sens și s-au depus documentațiile necesare pentru obținerea avizelor de la Apele Românească și Mediu. După execuția lucrărilor de eliberare a albiei se va face o expertiză tehnică a elementelor din podul existent care pot fi păstrate ( rampe, celei, pile) urmată de întocmirea proiectului de refacere pe același amplasament.   Sursa de finanțare: Realocare din Fondul de rezervă al Guvernului, Bugetul MFP – acțiuni generale,  50.01, Anexa 3/65/01, Capitol 50.01 
2Legea Bugetului de Stat pe anul 2023 / Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației / Anexa nr. 3 / 15 / 02, Capitolul 5001 -Grupa/Titlu 51, Articolul 02, Alineat 38Se suplimentează bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu suma de 1.000 mii lei pentru obiectivul „Eliberarea albiei râului Siret în urma prăbușirii podului de la Luțca județul Neamț”.   Autori:
Senator PSD Cuc Razvan Alexandru
Deputat PSD CiprianSerban
DeputatOanaBulai 
Deputat Remus Munteanu
În timpul reabilitării podului peste râul Siret de pe drumul județean DJ 207A de la km 6+591 din localitatea Sagna, sat. Luțca județul Neamț a avut loc un accident tehnic în timpul execuției soldat cu prăbușirea totală a căii de rulare. La acest moment elementele podului prăbușite obturează albia existând pericolul real de inundarea a zonelor învecinate la o eventuală viitură.  Până la această dată nu s-a obținut avizul de la organele de cercetare penală pentru eliberarea albiei. S-a întocmit  un proiect tehnic în acest sens și s-au depus documentațiile necesare pentru obținerea avizelor de la Apele Românească și Mediu. După execuția lucrărilor de eliberare a albiei se va face o expertiză tehnică a elementelor din podul existent care pot fi păstrate ( rampe, celei, pile) urmată de întocmirea proiectului de refacere pe același amplasament.   Sursa de finanțare: Realocare din Fondul de rezervă al Guvernului, Bugetul MFP – acțiuni generale,  50.01, Anexa 3/65/01, Capitol 50.01 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: