Expoziție de pictură „Cromatică urbană de odinioară“, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu“ Neamț a amenajat o nouă expoziție colectivă de pictură, de data aceasta cu tablouri din patrimoniul propriu, în Sala Cupola, intitulată „Cromatică urbană de odinioară“.

Pe simeze sunt prezente lucrări ale artiștilor Nicolae Milord, Iulia Hălăucescu, Ana Candrea Constantin, Mihai Agape, Parasca Agape, Olga Arusoaie, Ioan Popei, Mircea Răsvan Ciacâru și Vasile Trăistariu.

Vizitatorii vor putea admira lucrări donate bibliotecii în anii ’70, dar și creații de structură mai recentă dăruite de personalități nemțene din domeniul plastic. Expoziția reprezintă o altă modalitate de a redescoperi biblioteca și utilitatea ei, în promovarea culturii și a oamenilor comunității. Colecțiile de documente ce se află în patrimoniul bibliotecii județene sunt instrumente suport dedicate publicului interesat de studierea, cercetarea și cunoașterea istoriei locale, la rememorarea unor evenimente, perioade istorice, pe baza cărora sunt aduse în atenția comunității”, a menționat prof. Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Județene.

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: