Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț: programul zilei de vineri, 8 iulie

Vineri, 8 iulie 2022 – Piața Turnului, ora 21:00

SYMPHONIC SHOW – CONCERT DACIKA

În program:

1. Aşa-i românul11. Tezaur folcloric 
2. Barbu Lăutaru12. Sun Dance  
  3. Tudoriţo, nene 13. Târgoviştea
4. A New Morning14. Tears of Autumn
5. Imn de luptă15. Cine iubeşte
6. Night Ritual16. Lie, ciocârlie
7. Flutaka17.Mociriţă cu trifoi
8. Ale, Alo     18. Balada pentru vioară (George Enescu)
9. Unde e ea? (Unde e Târgoviştea)19. Rapsodia a II-a (George Enescu)
10. Balada lui Porumbescu    20. Tribal Enescu (Ciocârlia)  

Dacika este un concept muzical original, impresionant prin capacitatea de a transmite publicului emoţia puternică şi inconfundabilă a specificului naţional românesc și a înţelegerii spaţiului cultural din care această muzică provine. Proiectul adaptează filonul tradițional al muzicii românești la necesitățile de expresie moderne, transformând temele cele mai cunoscute din muzica folclorică autohtonă în valori de nivel internațional. 

Creatorul conceptului este compozitorul și orchestratorul Mihai Toma, unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni români din spațiul New Age la nivel mondial. Prelucrările incluse în proiectul Dacika sunt realizate într-un limbaj muzical modern și atractiv, în același timp caracterizat de o deplină decență, păstrând un echilibru rar întâlnit în muzcia actuală între energia unui show de muzică electronică și profesionalismul rafinat.

Efectul acestei muzici asupra publicului este de fiecare dată unul impresionant, ascultătorul fiind fascinat de spectaculozitatea efectelor sonore, de spaţialitatea neaştepată pe care încadrarea sonorităţilor electronice o conferă temelor folclorice arhicunoscute cu ajutorul fluierului, taragotului, naiului, viorii, pianului şi sintetizatoarelor.

Repertoriul spectacolului cuprinde mai multe categorii de piese muzicale:teme folclorice româneşti celebre, muzică folclorică solemnă, muzică românească de factură cultă, melodii originale de inspirație folclorică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: