Proiectul ZEST4EDU a continuat la Școala Gimnazială “Gheorghe Nicolau” Români

  • „Când ești entuziasmat de ceea ce faci, simți această energie pozitivă. Este foarte simplu” Paulo Coelho

Sunt momente în viața elevilor în care sprijinul acordat de un specialist (consilier școlar/specialist în activități non-formale) este esențial și face diferența între abandon și continuarea studiilor. Sunt momente în care încurajarea, afecțiunea și empatia manifestată față de copii le dezvoltă încrederea în sine și „le oferă aripi să zboare”. Cum să afle un copil dacă are spirit antreprenorial dacă nu îl dezvoltă în activități specifice? Cum să manifeste un copil toleranță și întrajutorare dacă nu este informat cu privire la aceste concepte și nu le exersează întru-un mediu incluziv? Cum să fie creativ dacă nu este solicitat să abordeze activitățile într-un mod inovativ, atipic și divergent? Proiectul „ZEST4EDU – O nouă perspectivă în educație” a continuat!

Proiectul este implementat în județul Neamț prin Inspectoratul Școlar Județean Neamț și abordează fenomenul educațional din perspectiva optimei colaborări elev-părinte-profesor în vederea cresterii gradului de incluziune sociala a elevilor si accesul la o educatie de calitate, echitabila si incluziva.

Astfel, prin metode creative si atractive, cadrele didactice pot contribui la scaderea ratei de absenteism si abandon, prin crearea unei imaginivi vizuale pentru fiecare ele raportat la obiectivele elevului (planul de dezvoltare inviduala).

Alături de aceste activități, vor fi dotate 19 săli pentru desfășurarea activităților de dezvoltare personală.

Prin toate activitățile desfășurate, proiectul vizează creșterea gradului de incluziune socială a elevilor și accesul la o educație de calitate echitabilă și incluzivă.

Elevii Școlii Gimnaziale “Gheorghe Nicolau” din Români au produs trăistuțe, săculeți, brățări, vaze, linguri ornamentale. Produsele sunt hand-made, realizate cu drag și implicare de elevi, în cadrul activităților de educație non-formală, din Proiectul ” ZEST4EDU’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: