Începe marele șantier în Piatra-Neamț! Împrieteniți-vă cu utilajele!

Încep lucrările la coridoarele de mobilitate: Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian; Dimitrie Leonida – 9 Mai; Strada Mihai Viteazu.

Astăzi au fost semnate contractele de execuție pentru coridoarele de mobilitate.

Lucrările vor cuprinde reorganizarea benzilor de circulație, reamenajarea și accesibilizarea trotuarelor, a spațiilor verzi, îngroparea cablurilor și montarea de mobilier urban nou.

Proiectele de mobilitate includ și realizarea de piste de biciclete – 3,32 km pe tronsonul Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian și 1,63 km pe Strada Mihai Viteazu. Mai mult, avem deja în implementare proiectul de bike-sharing, care va pune la dispoziția pietrenilor 160 de biciclete clasice și 60 de biciclete electrice.

Pentru Lotul 1 (Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian) termenul de execuție a lucrărilor este de 8 luni de la emiterea ordinului de începere. Pentru Lotul 2 (Dimitrie Leonida – 9 Mai) termenul este de 18 luni, iar pentru Strada Mihai Viteazu este de 15 luni.

Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra-Neamț:

Aștept ca cetățenii orașului să înțeleagă pasul important pe care îl facem împreună odată cu aceste lucrări și trebuie să acceptăm, să ne împrietenim pentru această perioadă de un an, un an și jumătate cu utilajele și să încercăm pe cat posibil să ne obișnuim cu lucrările din jurul nostru pentru că după, schimbarea cu siguranță va fi meritat efortul și poate chiar adaptarea la aceste lucrări.

3 comentarii la „Începe marele șantier în Piatra-Neamț! Împrieteniți-vă cu utilajele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: