Ancheta extinsă în dosarul șpăgii de la Ambulanța Neamț

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus extinderea urmăririi penale față încă 5 persoane suspecte.

MORENCIU DAN DORIN, la data faptei manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina căruia s-a mai reținut, în afara infracțiunii mediatizate anterior, comiterea altor cinci acte materiale de luare de mită;

LEONTE ELENADRĂGUȘANU IONELA-MIHAELAMOVILĂ CRISTIANOGLINZANU MIHAI-MARIUS și CRISTESCU CONSTANTIN, toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 02 – 10 mai 2022, cele cinci persoane ar fi fost de acord cu pretențiile managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, de remitere a sumei de 5.000 euro/persoană pentru a fi declarați admiși la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, în instituția menționată, de către personalul sanitar și sanitar auxiliar.

În contextul menționat mai sus, în perioada 02 – 18 mai 2022, suspectul Morenciu Dan Dorin ar fi primit de la suspecții Movilă Cristian, Leonte Elena, Drăgușanu Ionela Mihaela și Oglinzanu Mihai Marius sumele de bani pretinse anterior, în total 20.000 euro.

Restul de 5.000 euro urmau sa fie primiți de la candidatul Cristescu Constantin în ziua de 18 mai 2022, dar, datorită intervenției procurorilor anticorupție, această remitere nu a mai avut loc.

Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Citește și:

Managerul interimar și două asistente de la Ambulanță reținuți de DNA! Șpaga era de 48.000 de euro

Încă 8 rețineri în cazul șpăgii de la Ambulanță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: