Încă o săptămână pentru autorecenzare

Perioada de autorecenzare pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a fost prelungită până la 27 mai, după care, între 31 mai şi 17 iulie 2022, se va face recenzarea din ușă în ușă, la domiciliul celor care nu au completat chestionarele online disponibile pe platforma www.recensamantromania.ro, a anunţat vineri preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei.

Două criterii au stat la baza prelungirii acestei etape: interesul populaţiei şi o posibilă cale de reducere a costurilor Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor cu 7‑10 lei pentru fiecare chestionar. În ultima săptămână, nivelul de autorecenzare a fost de peste 400.000 de chestionare finalizate pe zi.

Potrivit datelor prezentate de Tudorel Andrei, până la data de 12 mai 2022, au fost colectate peste 8,4 milioane de chestionare, iar gradul de autorecenzare a ajuns la 44%, faţă de ţinta iniţială de 35%.

România se află peste cota de autorecenzare faţă de unele ţări din Estul Europei și avem un nivel de autorecenzare asemănător cu cel al Bulgariei.

Citește și:

Recensământ 2022: informații pentru o autorecenzare de succes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
%d blogeri au apreciat: