Produse Kinder, retrase de la vânzare din România. Sunt suspiciuni de contaminare cu salmonella

Producătorul ciocolatei Kinder a început să retragă o serie de produse din magazinele Auchan, din cauza suspiciunilor de „contaminare cu Salmonella”.

Produsele Kinder retrase de la raft sunt: Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix.

Motivul retragerii : suspiciune de contaminare cu Salmonella

Conform Ferrero, DOAR produsele enumerate mai jos pot fi afectate.

Persoanele care au achizitionat produsele avand EAN-ul mentionat mai jos sunt rugate sa nu îl consume și să il returneze la Serviciul Client, urmand sa li se returneze contravaloarea acestuia.

Agenția europeană pentru sănătate investighează zeci de cazuri suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată Kinder în cel puțin nouă țări, anunța Reuters.

Luni, producătorul Ferrero a retras ouăle de ciocolată Kinder Surprise de pe rafturile britanice și irlandeze, declarând că este o măsură de precauție. Grupul italian de dulciuri a declarat miercuri că niciun produs Kinder lansat pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

Marea Britanie are cel mai mare număr de incidente, cu 63 de cazuri confirmate până la 5 aprilie, a precizat ECDC, adăugând că alte țări cu cazuri probabile sau confirmate sunt Franța, Irlanda, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Suedia și Norvegia.

Agenția de sănătate a UE a precizat că investighează, împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), 134 de cazuri confirmate sau probabile de salmonella.

Au fost lansate retrageri de produse în mai multe țări, printre care Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg și Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: