Clasa pregătitoare 2022: S-au afișat circumscripțiile școlare și numărul de clase. Înscrierile încep pe 11 aprilie

Au fost afișate afișează circumscripțiile școlare și planul de școlarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar,

Înscrierile încep pe 11 aprilie și durează până la data de 10 mai 2022. Părinții vor completa cererea-tip, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, în perioada amintită anterior.

Potrivit metodologiei, numărul de locuri care se acordă, prin cifra de școlarizare, pentru clasa pregătitoare, în învățământul de stat, este cel puțin egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învățământul primar, asigurând fiecărui copil un loc.

De asemenea, „la alocarea numărului de clase pregătitoare se ține cont de numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învățământul primar, de arondarea străzilor la unitățile de învățământ, precum și de efectivul maxim de elevi la clasă prevăzut la art. 63 alin. (1) lit. c) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare”.

O clasă din învățământul primar cuprinde în medie 17 elevi, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 22.

În metodologie se mai arată că părinții ai căror copii împlinesc  în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare.

În privința alegerii unității de învățământ, toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție sunt înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată, potrivit documentului amintit.

Articolul 9 din metodologie stipulează că „pe locurile libere, se înscriu și, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripții școlare, inclusiv din alte localități, în conformitate cu solicitările părinților și cu prevederile prezentei metodologii”.

CIRCUMSCRIPȚII ȘCOLARE 2022-2023: http://www.isjneamt.ro/site/wp-content/uploads/2022/03/Circumscriptii-școlare-2022-2023.pdf

Plan de şcolarizare/Clasa pregătitoare/An şcolar 2022-2023: http://www.isjneamt.ro/site/wp-content/uploads/2022/03/PLAN-DE-SCOLARIZARE-2022-2023.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: