A fost emis Certificatul de urbanism pentru “Drumul expres Bacău – Piatra Neamț”

Joi, 27 ianuarie, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a semnat dispoziția privind emiterea certificatului de urbanism necesar elaborării documentației pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții în scopul realizarii “Drumului expres Bacău – Piatra Neamț“, o rută care va fi la profil de autostradă, pentru care se asigură finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență.

De asemenea, a avut loc ședința bilunară de management/ progres cu reprezentanții CNAIR, în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea acestui obiectiv de importanță strategică națională și despre implementarea cu succes a etapelor de proiectare.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț:

Certificatul de urbanism emis astăzi reprezintă un pas extrem de important pentru realizarea acestui proiect esențial în domeniul infrastructurii rutiere nemțene, pe care îmi doresc să îl concretizăm cât mai repede, având în vedere că este foarte important pentru județul nostru, căci va atrage dezvoltarea zonei și va facilita legătura cu Bacăul. La sfârșitul anului trecut, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat documentația tehnico-economică, propunând și varianta finală de traseu.

A durat mult pregătirea actelor dar proiectul este unul complex și sunt foarte multe aspecte de care trebuie să ținem cont. Mă bucur însă că în ultima lună am făcut pași importanți în derularea acestei investiții, pentru care până în aprilie trebuie finalizată proiectarea.

Valoarea inițială a contractului de proiectare este de 8.923.930,03 lei fără TVA, fonduri nerambursabile. Durata de realizare a proiectului este de un an și jumătate din momentul emiterii ordinului de începere.

Lungimea estimată a acestui drum este de 61 kilometri. În județul Neamț, drumul expres la profil de autostradă va trece prin municipiul Piatra Neamț, orașul Roznov și comunele Costișa, Cândești, Rediu, Borlești, Zănești, Podoleni, Săvinești și Dumbrava Roșie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: