Punct final al celei de-a XVII-a ediții a Bienalei de Arte Plastice ”Lascăr Vorel”: marele premiu merge la Galați. Doi nemțeni își trec în palmares premii importante

Artistul plastic Constantin – Adrian Corcăcel, din Galați și-a adjudecat Marele Premiu al Bienalei cu lucrarea de gravură intitulată ”Ars Censurae”.

La secțiunea ”Ulei pe pânză”, unde au fost consemnate cele mai multe nominalizări, șapte (printre cei nominalizați aflându-se și artista Mariana Papară, din Neamț), premiul a fost atribuit lui Alexandru Antonescu, din Alba, înscris în concurs cu lucrarea ”Dig la Balcic”.

Premiul pentru sculptură a fost atribuit artistului timișorean Matei Gașpar, pentru lucrarea ”Alfabet” (tehnică mixtă – metal, rășină epoxidică).

La secțiunea ”Grafică”, nemțeanul George Romilă și-a adjudecat premiul, pentru lucrarea ”Drum. Capăt” (tehnică mixtă – carton).

 Tot un nemțean și-a adjudecat premiul pentru debut, oferit de Fundația Vorel. Este vorba despre Daniel Adăscăliței, înscris în concurs cu lucrarea ”Piggy Bank” (tehnică mixtă).

Premiul Uniunii Artiștilor Platici din România a fost atribuit artistului bucureștean Teodor Ștefan, înscris în concurs cu pictura pe pânză intitulată ”Babel”.

Ediția din acest an a fost una specială, din două puncte de vedere: în primul rând restricțiile, generate de pandemie, au limitat numărul persoanelor care au participat la manifestările organizate de Complexul Muzeal Național Neamț. Apoi, începând din acest an organizarea prestigioasei manifestări a artiștilor plastici din România a fost preluată de Complexul Muzeal Național Neamț, în colaborare cu Fundația Vorel, principalul finanțator fiind Consiliul Județean Neamț.

”Felicitări tuturor celor nominalizați și câștigătorilor celei de-a XVII-a ediții a BIENALEI DE ARTE PLASTICE ”LASCĂR VOREL” Piatra-Neamț!

Vineri, 29 octombrie a.c. au fost decernate premiile celor 3 secțiuni din concurs – pictură, sculptură și grafică, precum și MARELE PREMIU. În plus, Fundația Vorel Piatra-Neamț a oferit Premiul pentru Debut, iar Uniunea Artiștilor Plastici din România a acordat un Premiu Special. Suntem recunoscători tuturor celor care s-au înscris în concurs în acest an și lansăm deja invitația pentru ediția din 2023!”, a transmis conducerea Complexului Muzeal Național Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: