Primăria Piatra Neamț vrea să facă un nou împrumut

  • Primăria municipiului Piatra Neamț vrea să facă un nou împrumut pentru a acoperi cheltuielile pe care le are cu trei dintre proiectele de mobilitate urbană.
  • Este vorba despre coridorul Dimitrie Leonida – 9 Mai, B-dul Decebal – Piața M. Kogălniceanu – B-dul Traian și strada Mihai Viteazu.

Potrivit reprezentanților primăriei, toate proiectele sunt legate unul de celălalt și nu există posibilitatea de a scoate unul dintre cele 3 proiecte de mobilitate și a continua cu celelalte.

Este vorba de acele proiecte care vor muta traficul auto de pe doua benzi pe sens pe una singură și în care se vor ameneja zeci de treceri pentru pietoni, se vor desființa sensuri giratorii și vor dispărea sute de locuri de parcare.

”Dacă la valoarea inițială, proiectele de modernizare însumau 57.5 de milioane de lei, dintre care 2% contribuția municipiului, astăzi constatăm că valoarea totală ajunge la 90 de milioane de lei din care vom avea o valoare nerambursabilă de 55 milioane de lei, iar contribuiția municipiului urcă de la 2% la aproape 39% (34.5 milioane de lei).”, a spus primarul Andrei Carabelea.

Primarul Carabelea a declarat că pregătește un nou împrumut pentru a acoperi cele 35 de milioane de lei.

„În momentul de față discutăm despre o strategie de a finanța aceste proiecte. 

În luna aprilie, am cerut acordul consilierilor locali pentru un credit de finanțare pentru a acoperi aceste cheltuieli neeligibile pe proiectele nerambursabile. Am folosit acest acord în perspectiva unei plase de siguranță pentru că ne doream și vrem să accelerăm aceste proiecte și pentru a face asta trebuie să avem un cash flow asigurat pentru a plăti executanții imediat. 

Anul acesta ne-am descurcat să implementăm proiectele într-un ritm accelerat fără să apelăm la un împrumut.

Având în vedere noile date, se impune să abordăm acest împrumut pentru a acoperi aceste cheltuieli care nu sunt acoperite prin contractele de finanțare.” – a transmis Carabelea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: