Bianca Perie Ghelber, locul 6 în finala de la aruncarea ciocanului

Bianca Perie Ghelber, născută în Roman a demonstrat că e o sportivă de concurs și și-a atins vârful de formă chiar în finala de la Tokyo. Sportiva a încheiat pe locul 6, marți seara, la Tokyo, finala de la aruncarea ciocanului, cu un rezultat de 74,18 m.

Calificată cu penultimul rezultat, Bianca Ghelber (fostă Perie), 31 ani, s-a autodepăşit în finala olimpică şi a stabilit un record personal cu 74,18 m, cu 66 cm mai bun, din a treia încercare. Ea s-a clasat pe locul şase şi a obţinut cea mai bună clasare a vreunui atlet român la Tokyo.

Este cea mai bună perfomanţă a Biancăi Ghelber la cele trei olimpiade la care a participat, după ce la Beijing 2008 şi Londra 2012 nu a trecut de calificări.

Performanţa este şi mai grozavă, în condiţiile în care Ghelber a reuşit un record personal chiar în finala olimpică.

Bianca Perie Ghelber:

Nu mi-am imaginat asta niciodată, dar mi-am dorit, mi-am dorit foarte mult şi acest loc şase a fost foarte foarte muncit şi cu multe sacrificii. Au fost trei ani de muncă brută, să zic aşa. După acest record personal, eu cred că lucrurile se vor schimba în bine, deocamdată nu realizez ce s-a întâmplat.De la această Olimpiadă rămân cu multe lucruri bune învăţate, aici au fost foarte multe întâmplări în timpul concursului, am învăţat foarte multe lucruri de la celelalte adversare şi cu speranţă în viitor, cu asta rămân. Să-mi fie mai bine în viitor.

Foto: sport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: