Primul caz de infectare cu varianta Delta în județul Neamț

În cursul lunii iulie au fost trimise pentru secvențiere 23 probe – cazuri reinfectate, cazuri confirmate cu istoric de călătorie în străinătate, conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată la 02.07.2021.

Sunt așteptate rezultatele la 8 secvențieri.

Au fost identificate 2 cazuri, contacte apropiate, de infectare cu tulpina britanică – Alpha, dominantă în România și primul caz de infectare cu tulpina Delta.

Pacientul infectat cu tulpina delta este un bărbat de 52 de ani, din Piatra Neamț, venit din Marea Britanie, confirmat în data de 14 iulie. Bărbatul a fost vaccinat cu schema completă de vaccinare, cu mai mult de 80 de zile înainte.

Persoana s-a prezentat cu simptome specifice COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și a fost internat, cu o formă ușoară de boală. A fost externat în data de 23.07.2021, ulterior fiind izolat la domiciliu.

Reamintim următoarele:

• Vaccinarea cu schemă completă oferă protecție față de boala COVID-19, scade riscul de internare, riscul de complicații și de deces.
• Varianta Delta este mai transmisibilă decât celelalte variante.
• Vaccinurile își mențin o eficiență crescută în prevenirea bolii simptomatice și a spitalizării, dacă se administrează schema completă.
• Este absolut necesară creșterea acoperirii vaccinale pentru limitarea transmiterii și reducerea efectelor variantei Delta.

Respectarea măsurilor de prevenire a infecției cu SARS-CoV-2:

  • evitarea aglomeraţiilor și a contactului apropiat cu persoanele bolnave;
  • spălarea frecventă a mâinilor;
  • acoperirea gurii și a nasului în timpul tusei și strănutului;
  • purtarea măștilor de protecție, în spații închise și aglomerate.

În cazul apariției simptomelor specifice covid 19 vă rugăm să contactați medicul de familie sau să vă prezentați la cel mai apropiat spital.

Persoanele depistate la testarea RT-PCR sau prin utilizarea testelor antigenice rapide cu rezultat pozitiv pentru SARS-CoV-2 să contacteze și să informeze medicul de familie despre starea lor de sănătate inclusiv cu privire la locul în care au decis să se izoleze. Pentru o evoluție favorabilă a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: