Asistent medical de la SAJ Neamț decorat de președintele Iohannis

45 de medici şi asistenţi medicali din mai multe judeţe ale ţării au fost decoraţi, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei.

La ceremonie, care a avut loc în grădina Palatului Cotroceni, au participat şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

Președintele a acordat Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler pentru 21 de medici şi Medalia “Meritul Sanitar” clasa a III-a pentru 24 de asistenţi medicali.

Decoraţia a fost conferită acestora pentru “profesionalismul, dăruirea, curajul şi solidaritatea manifestate de la începutul pandemiei COVID-19 în cadrul Serviciilor de Ambulanţă Judeţene în scopul asigurării unui înalt nivel de îngrijiri destinate populaţiei”.

Roibu Radu Gabriel este asistent medical la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț și este unul dintre cei 24 de asistenți medicali decorați de Klaus Iohannis.

Klaus Iohanis, președintele României:

Cei care lucrează în serviciile de ambulanță, aflați mereu în prima linie, duc permanent o luptă epuizantă contra cronometru, care de cele mai multe ori face diferența dintre viață și moarte. Sunteți salvatorii noștri, oameni incredibili care acționați, dincolo de chemarea datoriei, în circumstanțe extraordinare, pentru a răspunde prompt în momentele de cumpănă din viața semenilor. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți!

Citește și:

Ziua Naţională a Ambulanţei: Sirenele au sunat în toată ţara (video)

One thought on “Asistent medical de la SAJ Neamț decorat de președintele Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
%d blogeri au apreciat: