Alegerile de la PNL Piatra Neamț sunt contestate

Un membru PNL contestă alegerile din cadrul PNL Piatra Neamț de pe 26 iunie, alegeri prin care Andrei Carabelea a fost ales președinte.

Într-un email trimis către stiripiatraneamt.ro sunt invocate mai multe nereguli: convocare trimisă prea târziu, lipsa cvorumului, votul secret viciat.

Convocarea membrilor PNL Piatra Neamț nu a fost efectuată în mod statutar conform Art. 47 care prevede clar că data și locul de desfășurare a reuniunilor ordinare ale CCL se comunica individual membrilor acestui organism cu cel puțin 10 zile înainte. Neîndeplinirea acestor formalități duce la sancțiunea nulității alegerilor. De asemenea, conform art. 44, CCL este format din membrii organizației respective ceea ce pentru aceste alegeri NU AU FOST CONVOCAȚI nici consilierii județeni care activează în această organizație (Florin Hopșa, Marius Apopei, Ivanov Neculai), convocarea făcându-se preferențial.

Singurul mesaj transmis a fost unul de convocare la adunarea de alegeri Piatra Neamț “Vă invitam sâmbăta, 26.06.2021, de la ora 11.30, la cinema Mon Amour să participați la Adunarea Generala de alegeri PNL Piatra Neamț…” mesaj transmis în data de 22 iunie 2021.

Totodată, vă informez că membrii aflați pe convocator NU FAC PARTE din organizația municipală a PNL Piatra Neamț (spre exemplu domnul Vîrlan Iulian care este consilier local din partea ALDE în comuna Țibucani). Mai mult decât atât, convocatorul ședinței pare a fi fost semnat și de persoane care nu s-au aflat fizic în sala în care s-au desfășurat alegeri. (sper exemplu domnul consilier municipal Curelaru Iulian a semnat ca fiind prezent deși nu se afla în localitate.”

Deși s-a constatat că nu există cvorum și s-a anunțat că sunt prezenți doar 154 de membri, se pare că s-a convocat o nouă ședință pentru exercitarea votului.

La finalul alocuțiunii invitaților, care a fost și finalul ședinței, președintele interimar al PNL Neamț a informat membrii participanți că deși se știa de la începutul ședinței că nu este întrunit cvorumul nencesar, acesta a continuat lucrările în speranța că se vor mai aduna membri. În acest moment președintele interimar a anunțat că au fost prezenți conform convocatorului 154 de membri și că nu s-a întrunit cvorumul necesar convocând imediat o noua ședință pentru exerictarea votului, fapt care s-a și întâmplat 5 minute mai târziu, încalcadu-se ordinea de zi prin nerespectarea punctelor 7, 8 și 9, respectiv “Prezentarea candidaților și a modalității de vot” (UNUL DIN CELE MAI IMPORTANTE PUNCTE DE PE ORDINEA DE ZI), „Desfășurarea procedurii de vot” și „Cuvântul de inceheiere a președintelui nou ales”. În mod real, în sală, au fost prezente 119 prsoane, inclusiv invitații.

Totodată, se pare că secretul votului ar fi fost viciat, deoarece persoanele care au votat nu ar fi folosit cabinele de vot. Se mai arată unele nereguli privind candidaturile, precum și faptul că unor membri li s-a refuzat candidatura pe unele funcții.

De asemenea, în contestație se mai arată că nu li s-a permis accesul unor membri PNL, dar au fost primiți în sală oameni care nu fac parte din partid.

Documentul integral poate fi lecturat aici:

Contestatie-alegeri-Piatra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: