“JUSTIN” – Ajută la zidirea Bisericii din inimile oamenilor

  • “Poate că starea de sărăcie materială a acestui popor se datorează și faptului că trecem cu prea multă indiferență pe lângă trupurile martirilor români”, ne mai mustra câteodată Părintele Justin.

Justin” va fi un film documentar artistic despre viața unuia din cei mai iubiți Sfinți contemporani ai României, Părintele Justin Pârvu, model de om desăvârșit și izvor nesfârșit de înțelepciune. Fundația Justin Pârvu a demarat lucrările pentru filmul documentar-artistic: “JUSTIN”.

JUSTIN este şi un omagiu adus figurii părintelui Justin Pârvu şi, nu în ultimul rând, spiritului de învingător din fiecare român.

Fundația Justin Pârvu:

Am pornit la realizarea filmului JUSTIN cu o mică echipă de oameni visători, dar profesioniști și dedicați, care cred foarte mult în realizarea acestuia. Deși nu aveam fondurile necesare realizării filmului, din resurse modeste am reușit să pornim la drum și să filmăm câteva scene artistice din viața și copilăria Părintelui, împreună cu cele câteva interviuri pe care am reușit să le luăm ultimilor deținuți politici rămași în viață, pentru a realiza un filmuleț demonstrativ(teaser) destinat audienței, în scopul strângerii de fonduri.

Din nefericire, din cauza resurselor și a bugetului limitat, nu realizatorii nu au reușit să filmeze interviurile cu toți deținuții politici care ar trebui să apară în acest film.

Figuri și personalități emblematice pentru rezistența în fața tăvălugului comunist, precum Demostene Andronescu, Marin Răducă sau Părintele Ioan de la Rarău, care l-au cunoscut și ei pe Părintele Justin sau au suferit alături de el în închisoare, au rămas deocamdată pe o listă de așteptare.

De aceea, inspirați de Părintele Justin Pârvu, care și-a început lucrarea de ctitorire a Mănăstirii Petru-Vodă fără a avea fondurile necesare, mai întâi cu sprijinul credincioșilor din satul său natal, pe urmă cu implicarea oamenilor care veneau la Mănăstire, am decis, având binecuvântarea celor două obști de la Petru-Vodă, să apelăm la bunăvoința voastră pentru a duce la bun sfârșit acest proiect. Însă pentru ca asta să se întâmple, trebuie să avem toate resursele necesare unei producţii la cel mai înalt nivel. Orice sumă pe care o donezi îţi asigură statutul de ctitor/producător al filmului JUSTIN. Suntem o echipă mică, iar orice vot de încredere contează.

Ajută-ne să zidim Biserica din inimile oamenilor, realizând filmul JUSTIN. Donează aici: https://justinmonahul.ro/sprijina-filmul/

Sursa: Fundația Justin Pârvu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: