Ceremonie de depunere a Juramântului Militar și retragere din activitate la I.S.U. Neamț

Debutul unei cariere militare începe odată cu depunerea Jurământului Militar. Astăzi, în fața drapelului tricolor au depus jurământul militar 12 absolvenți ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești.

Eu:

 • sg.maj. Apostoae Ioan-Damian
 • sg.maj. Bărburaș Bogdan-Iosif
 • sg.maj. Bugnar Cristian
 • sg.maj. Costan Nicolae
 • sg.maj. Lungu-Ailenei Teodor
 • sg.maj. Ojică Alexandru-Viorel
 • sg.maj. Pricop Alexandru-Gabriel
 • sg.maj. Răcheriu Cosmin
 • sg.maj. Rus Nicușor
 • sg.maj. Sturzu Vlad-Florin
 • sg.maj. Șușca Andrei-Florin
 • sg.maj. Tămășoi Marius-Nicolae

Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”

Acești tineri s-au angajat să slujească țara și valorile ei democratice sub deviza „Curaj și devotament”.

Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în aceste momente le vor călăuzi paşii în carieră şi le vor da putere atunci când le va fi mai greu.

Subofiţerii își vor desfășura activitatea în cadrul Detașamentelor de pompieri din Piatra-Neamț și Târgu Neamț.

Colonelul Claudiu Gaman a ieșit la pensie

Într-o atmosferă plină de emoție, pe platoul  Detaşamentului Piatra-Neamț pompierii s-au despărțit de domnul colonel Claudiu Gaman, Adjunctul inspectorului șef, care după 29 de ani activitate depusă în slujba țării, a decis sa treacă în rezervă cu drept la pensie.

Absolvent al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Al.I. Cuza” București, în anul 1995 a fost încadrat la Compania de pompieri Roman și a fost în primul an locțiitor comandant. Din 1996 până în 2000 a fost locțiitor comandant la Compania de pompieri Târgu Neamț, apoi până în toamna anului 2012 a fost șef serviciu logistic la ISU Neamț. Avansarea în carieră a continuat, fiind șeful Serviciului Prevenire până în anul 2017, când în urma reorganizării inspectoratului a ajuns in comandă, ca adjunct.

În anul 2003, col. Claudiu Gaman a obținut a doua licență, de economist, după absolvirea Facultății Științe Economice și Administrație Publică Suceava, urmată de două mastere – unul în management public și celălalt în siguranța la incendii a construcțiilor. În anul 2015 și-a dat doctoratul în geografie, mai exact despre fenomenul zăpor, inundatii si alunecari de teren, analizate în lucrarea ,,Hazarde naturale generatoare de situații de urgență în arealul văii Bistriței, între comuna Borca și barajul Izvoru Muntelui”.

De-a lungul carierei a parcurs numeroase cursuri de perfecționare și a publicat mai multe articole de specialitate.

Colegii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al județului Neamț își exprimă respectul şi aprecierea pentru întreaga activitate desfășurată sub deviza “audacia et devotio”.

Felicitări pentru întreaga activitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
%d blogeri au apreciat: