20% dintre cadrele medicale din Neamț se vaccinează anti-COVID

Vaccinarea anti-COVID la Neamț va începe pe data de 4 ianuarie 2021 iar până la acest moment, aproximativ 20% din personalul medical şi-a dat acordul să se vaccineze anti-COVID-19. 

Primii care se vor vaccina sunt angajații spitalelor din Neamț, medicii de familie (+ asistente și alți angajați din cabinete), farmaciștii (+ asistente și alți angajați din farmacii) și, posibil, personalul din centrele rezidențiale.

În judeţ, sunt cinci mari unităţi sanitare de stat, Spitalul Judeţean, Spitalul Roman, Spitalul Târgu Neamţ, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Bisericani şi Spitalul Bicaz, care sunt deservite de circa 3.000 de angajaţi, dar foarte puţini au acceptat vaccinarea.

La cea mai mare unitate sanitară, Spitalul Judeţean, sunt 1.360 de angajaţi şi au fost de acord cu imunizarea doar aproximativ 150, Spitalul Roman are 917 cadre medicale şi se vaccinează 135, iar la Spitalul Târgu Neamţ, din cei 450 de salariaţi se vaccinează aproximativ 50.

Sanatoriul Bisericani este deservit de 145 de cadre medicale şi au fost de acord cu vaccinarea 30, iar la Spitalul Bicaz circa 50 dintre cele 84 de cadre medicale. De remarcat că la Spitalul de Urgenţă Roman catagrafierea realizată la începutul lunii arătă că din cei 917 angajaţi erau de acord să se vaccineze 459, pentru ca zilele trecute cifra să scadă la 135. – notează stiri-neamt.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
%d blogeri au apreciat: