Vineri 4 septembrie, a doua zi a NEAMŢ ART FESTIVAL

NEAMŢ ART FESTIVAL continuă vineri, 4 septembrie, cu ziua a doua a evenimentelor artistice programate la Curtea Domnească.

În spaţiile special amenajate dinpre Colegiul Naţional „Petru Rareş”, artistul plastic Laurenţiu Dimişcă va evolua pe tărâmul art-street, alături de o grupă de tineri liceeni de la colegiile din oraş, în două sesiuni: una de dimineaţă (orele 9:00-12:00) şi una de după-amiază (orele 17:00-20:00).

În imediata lor apropiere, începând cu ora 17:00, pictorii Radu Macavei şi Cristian Bistriceanu, profesorii cursului de pictură-grafică de la Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ, vor lucra cu copiii în cadrul atelierului de pictură.

De la aceeaşi oră, dar la scena amplasată lângă secularul Turn ctitorit de Voievodul Ştefan, Teatrul pentru copii şi tineret „Vasilache” din Botoşani va oferi celor mici reprezentaţia scpectacolului de marionete „Soacra cu trei nurori”, după textul nemuritor al humuleşteanului nostru drag, Ion Creangă.

De la ora 19:00, pe aceeaşi scenă, celebrul flautist Ion Bogdan Ștefănescu va evolua într-un  atractiv recital muzical.

Ion Bogdan Ștefănescu

Artistul, însoțit de  Carla Maria Stoleru, Lorena Palade, Mihai Vaida, va interpreta cele mai cunoscute părți din compozițiile lui Wolfgang Amadeus Mozart, Don Giovanni și Flautul fermecat. Spectacolul de muzică va beneficia de câteva momente poetice, poeme ale căror autor este însuși Ion Bogdan Ștefănescu, muzician apreciat în lumea largă, invitat de onoare la ediția a XLIV-a a „Vacanțelor Muzicale” (2017).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: