Dragoş Chitic: Invit la o dezbatere pe proiecte. Nu voi răspunde atacurilor murdare!

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, şi candidat al PMP Neamţ pentru un nou mandat, a adresat competitorilor săi o invitaţie la o campanie electorala civilizată pe marginea proiectelor ce ţin de administrarea oraşului.

Dragoș Chitic:

Aşa cum am mai afirmat, urez succes tuturor competitorilor înscrişi în cursa electorală şi îmi doresc să câştige candidatul care va convinge pietrenii că este capabil să pună în practică proiectele cele mai bune pentru dezvoltarea oraşului.

Se apropie campania electorală şi, din păcate, sunt deja semnale că va fi coborât nivelul sub limita permisă, că vor fi din nou atacuri la persoană, că din nou se va împroşca, din partea unora, cu noroi. Şi alegerile locale de anul acesta nu vor fi doar o competiție de proiecte, ci și o competiție a caracterelor.

Nu numai că eu nu voi promova astfel de atacuri şi o astfel de campanie murdară, dar nici nu voi răspunde mizeriilor cu care, din păcate, unii contracandidaţi au început deja sau se pregătesc să împroaşte în dreapta şi în stânga. Sunt o persoană educată, iar cărţile citite mă ajută să văd mult dincolo de biroul de primar.

Fac o invitaţie către toţi candidaţii la funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ la o campanie electorală civilizată, pe proiecte, pe planuri de dezvoltare.

De o astfel de dezbatere au nevoie pietrenii. Campania trece, mizeriile trec şi ele pătează în final doar obrazul celor care le promovează, dar pentru pietreni ar trebui să rămână un proiect care să facă din Piatra Neamţ un oraş de 10+.

Sunt aproape convins că voi fi ţinta unor atacuri nedemne de o politică civilizată, că vor fi împrăştiate în spaţiul public multe neadevăruri în ceea ce mă priveşte. Mă aştept să aflu despre mine lucruri pe care nici eu nu le ştiu. Nu voi răspunde unor astfel de calomnii.

Pe de o parte aş putea să-i înţeleg pe cei care vor promova astfel de lucruri: sunt primarul în funcţie şi sunt cotat cu cele mai mari şanse pentru un nou mandat, aşa că mă vor provoca prin atacuri pentru a mai câştiga ceva notorietate. În plus, cei în cauză nu pot face referire la ceea ce au făcut bun pentru oraş până acum, unii nici măcar în cariera lor profesională nu au ce arăta.

Nu voi pierde nici din timpul meu, nici din timpul pietrenilor pentru a răspunde la astfel de mizerii. Voi alege să folosesc acest timp pentru a dialoga cu cetăţenii, pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii pentru oraşul nostru. Cei care vor alege mocirla politică în locul unei dezbateri constructive şi civilizate, aşa cum s-a demonstrat de fiecare dată în trecut, vor fi trimişi prin vot de pietreni înapoi în mocirla din care apar odată la patru ani, în campania electorală. Pietrenii sunt oameni inteligenţi care ştiu să-şi aleagă primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: