Precizări privind redeschiderea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț

Începând cu data de 13.07.2020, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a primit aviz din partea DSP pentru propunerea de reorganizare a circuitelor, astfel încât să poată fi internați și tratați și pacienți non-Covid. Încă de la acea dată, pe spațiile deja amenajate au fost internați pacienți non-Covid iar în paralel, s-au realizat lucrări de amenajare pentru spațiile propuse.

În prezent spitalul poate interna pacienți reprezentând urgențe medico-chirurgicale, într-o etapă ulterioară putând fi primiți și pacienți programabili. În acest sens, spitalul urmărește mărirea capacității de testare pentru Covid .

Dr. Dan Silviu Verzea, manager interimar

În concluzie, pentru a elimina pe cât posibil sau măcar pentru a reduce semnificativ numărul de pacienți transportați de la Piatra Neamț la Roman, în SJU Piatra Neamț se internează momentan urgențele. Există încă posibilitatea (spitalul este în continuare suport Covid) ca, atunci când se atinge limita superioară a internărilor, urgențele ulterioare non Covid să fie direcționate spre spitalul Municipal Roman.

Spitalul va anunța în timp util următorul moment al redeschiderii, respectiv pentru pacienții programabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: