Plantația de lavandă de la Ruseni, o afacere frumos mirositoare

O familie din județul Neamț a descoperit de câțiva ani că poți trăi liniștit, fără stres și să câștigi și bani de pe urma muncii tale. Cei doi soți au început să planteze lavanda în urmă cu câțiva ani, mai mult de curiozitate, iar acum au reușit să își facă cunoscută plantația în toată zona Moldovei, iar produsele cosmetice pe care le fabrică chiar ei, să aibă mulți adepți.

În ultima perioadă, plantația de lavandă este căutată de prieteni și cunoscuți pentru a petrece timpul liber în liniște și înconjurați de un miros unic.

Alina și Cristian Samson

Alina și Cristian Samson au cunoscut ce înseamnă munca grea, atât în țară, cât și în străinatate. De câțiva ani însă, visul de a avea o viață liniștită este realizabil. Lavanda a intrat in viața lor, cu puțin timp în urmă, dar, de atunci viața lor s-a schimbat considerabil în bine. Planta mediteraneană este cunoscută ca fiind aducătoare de satisfacții, olfactive, gustative, dar, în același timp și liniște.

Prietenii, cunostințele și chiar persona care au aflat de familia Samson pe internet, vin în satul Ruseni pentru a petrece clipe minunate în câmpul cu lavandă. Unii vin pentru ședințe foto, alții să afle mai multe despre planta miraculoasă, care i-a fermecat pe români în ultimii ani, sau pur și simplu să se joace.

Alina Samson le învață pe fetițele care ajung la plantația de lavandă să împletească coronițe din tulpinile plantelor.

Curioși din fire, Alina și Cristian Samson au început să cultive acum o altă plantă miraculoasă, negrilica. Semințele pe care le conține floarea sunt utilizabile atât în domeniul farmaceutic, cât și în domeniul gastronomic.

Plantația de la Ruseni a devenit un punct de atracție, atât pentru oamenii din zonă, dar și pentru cei din localități aflate la depărtare.

Foto: Ionel Onofraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: