Cum arată o școală din Neamț unde elevii se vor întoarce din 2 iunie

În județul Neamț pregătirile sunt în toi pentru a primi în bănci elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, pe data de 2 iunie.

După ce au fost închise mai bine de două luni, în școlile nemțene au fost făcute modificări pentru a primi elevii în sesiunea de examen, în așa fel încât aceștia să fie cât mai bine protejați împotriva transmiterii virusului COVID-19.

În școli au fost montate dispozitive de igienizare a mâinilor, au fost delimitate spațiile de acces, începând de la intrarea în școală, în clase și până la ieșirea din școală.

Inspectorii școlari au pornit o campanie amplă de verificare a tuturor instituțiilor de învățământ din județul Neamț unde, pe 2 iunie urmează să sosească elevii din clasele a VIII-a și a XII-a pentru examenele de capacitate, respectiv bacalaureat.

Mihai Obreja, inspector școlar general

Mihai Obreja, inspector școlar general:

Școlile din Neamț sunt pregătite pentru reluarea activității de pregătire a examenelor. Am mers personal să văd câteva școli din județ și sunt bucuros să văd că școlile sunt pregătite și oamenii sunt mobilizați. Ce mă încântă este că peste 90% dintre copiii de a VIII-a și a XII-a vor să participe la aceste cursuri de pregătire.

Una din comunele verificate de inspectorii școlari a fost comuna Tămășeni. Aici sunt două școli, una la Adjudeni care are și o școală profesională și una la Tămășeni.

Autoritățile locale s-au implicat și ele pentru a putea asigura mediul recomandat de desfășurare a examenelor în momentul în care elevii revin la școală.

Ștefan Lucaci, primarul comunei Tămășeni

Ștefan Lucaci, primarul comunei Tămăşeni:

Ne-am implicat cât s-a putut de mult pentru a avea condiții cât mai bune, la standarde europene, în școlile noastre. Niciun efort nu este foarte mare și sumele cheltuite nu sunt foarte mari având în vedere că este vorba de copiii noștri.

În comuna Tămăşeni trăiesc aproximativ 10.000 de suflete. Majoritatea localnicilor lucrează în străinătate, iar în comună sunt peste 1000 de copii la cele două școli arondate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: