Misiune de salvare în Masivul Ceahlău! Un turist a fost surprins de viscol!

Salvamont Neamt a finalizat cu succes o operațiune de salvare derulată în zona înaltă a Masivului Ceahlău.

Acțiunea de căutare/salvare s-a declanșat în jurul orei 23:00 în urma unui apel la numărul unic de urgență 112. Victima, un cetățean din județul Neamt, a fost surprinsă în apropierea abruptului din zona Gardul Stănilelor de rafalele de vânt foarte mari și vizibilitatea care uneori scădea sub 4 m. Bărbatul dezorientat a apelat serviciul de urgență 112.

Deși victima avea un echipament care-l proteja termic, condițiile de orientare și parcurgere a traseelor din zona platoului noaptea, fără vizibilitate și cu rafale de vânt deosebit de puternice, necesită o pregătire mult mai temeinică și un echipament performant.

Un alt risc major îl constituia vecinătatea pereților care străjuiesc întreaga zonă prin eevntualitatea prăbușirii în gol aproape în orice direcție ar fi continuat deplasarea.

Echipa de permanență din Baza Salvamont Dochia a reușit să găsească turistul în timp util și să îl conducă spre Cabana Dochia.

Salvamont Neamț

Având in vedere condițiile meteo actuale din zona înaltă a Masivului Ceahlău, considerăm operațiunea ca fiind una la limita factorilor de risc acceptați în operațiunile de salvare montană.

La reușita acțiunii a contribuit și suportul tehnic al dispeceratului din Baza Durău.

Foto: Salvamont Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: