Mai multe modele de Toyota rechemate în service!

Toyota România anunță că mai multe modele fabricate între anii 1997-1999 sunt rechemate în service pentru o problemă la unul din airbaguri.

Modelele afectate sunt Celica, RAV4, Starlet, Tercel, Yaris/ECHO, fabricate în Japonia.

Vehiculele în cauză sunt echipate cu un inflator (propulsor) de airbag frontal pentru șofer, de tip non azid (NADI – Takata), ca și echipament original. Acești inflatori nu conțin propulsor de nitrat de amoniu stabilizat în fază (PSAN).

Simbolul “#” indică faptul că orice caracter poate ocupa această poziție.

Deși nu a fost confirmat în acest moment de Toyota în ceea ce privește vehiculele în cauză, potrivit unui raport de informații despre defecte depus de Takata în 26 noiembrie 2019 (19E-080), materialul pirotehnic din unele capse pirotehnice implicate poate absorbi umiditatea în timp, ceea ce Takata crede că are legătură cu folia izolatoare a capsei pirotehnice.

Absorbția in timp a umidității în materialul pirotehnic ar putea duce la o declansare lentă sau la dezintegrarea capsei pirotehnce în situația în care airbagurile sunt comandate să se declanseze. Potențialul de apariție a unor astfel de scenarii de declansari anormale poate necesita sau este amplificat de alți factori și variabile dincolo de absorbția umiditatii de catre substanta propulsoare și nu sunt încă pe deplin înțelese de Takata sau Toyota.

Dacă apare o declansare anormală a airbag-ului șoferului, acest lucru ar putea crește riscul de rănire în caz de accident. Probabilitatea unei astfel de apariții la vehiculele vizate nu este cunoscută insa proactiv, Toyota prezintă acest raport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js
%d blogeri au apreciat: