Atenție unde faceți focul! Duminică au fost 6 incendii de vegetație provocate de focul deschis!

Pompierii militari au fost solicitați duminică, 2 februarie, să intervină la mai multe incendii de vegetație uscată.

În jurul orei 12.10, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Dobreni.

În jurul orei 15.35, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Târgu Neamț, cu o autospecială de stingere, a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Ghindăoani.

În cartierul Ciritei, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere a stins un incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 500 mp.

În orașul Roznov, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere împreună cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare au stins incendiul de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 5000 mp .

În zona Reconstrucția, 12 pompieri cu patru autospeciale de stingere și au localizat și lichidat incendiul de pe o suprafață de aproximativ 3 hectare.

În cartierul Văleni un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere a stins un incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

Slt. Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamț:

În toate cazurile cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

Sfaturi de la pompieri

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamț face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor:

  • să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
  • să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc)
  • arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;
  • cetăţenii se vor interesa la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
  • arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă.
  • să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia.

Respectând măsurile de prevenire a incendiilor, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

Nu uitaţi, orice situaţie de urgenţă trebuie să fie anunţată, în cel mai scurt timp, la numărul unic 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: