Urmărit în Danemarca, prins de polițiști la Roman!

Un bărbat din Roman,  pe numele căruia era emis un mandat european de arestare de către autoritățile daneze, a fost depistat de polițiștii nemțeni.  

La data de 11 septembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au reușit depistarea, pe raza municipiului Roman, a unui bărbat de 39 de ani, căutat la nivel internațional pentru comiterea a două infracțiuni de tentativă la furt. Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare de către autoritățile judiciare din Danemarca.

Bărbatul este bănuit de faptul că, în noaptea de 9/10 octombrie 2018, împreună cu trei persoane, ar fi pătruns prin acoperiș în incinta unei societăți comerciale din Danemarca, după ce în prealabil ar fi tăiat cablurile telefonice și cele de alarmă, fiind surprinși în flagrant delict de către angajații societății. De asemenea, la data de 11 octombrie 2018, folosind același mod de operare, ar fi pătruns într-un imobil din Danemarca, unde ar fi intenționat să sustragă un seif, activitatea infracțională fiind întreruptă de un echipaj de poliție aflat în zonă.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Curţii de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: