File de somon contaminat retras de la vânzare!

Ca urmare a unor incidente alimentare repetate din ultima perioadă, generate de prezența bacteriei Listeria monocytogenes în produsele de file de somon afumat, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus realizarea unor controale tematice în acest sens.

Rezultatele buletinelor de analize, emise începând cu data de luni, 11 februarie, au indicat prezența bacteriei Listeria monocytogenes în probele de produs finit, provenite de la două unități de procesare a peștelui.

Având în vedere rezultatul pozitiv la probele de produs finit “file somon afumat”, echipe de inspectori sanitari veterinari s-au deplasat la unitățile respective, unde, în urma controlului efectuat, a fost dispusă măsura suspendării activității liniei de producție “file somon afumat” și reținerea oficială a unei cantități de 134 de kg de produse.

Ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes, Societatea OCEAN FISH SRL initiaza retragerea de la comercializare a produsului SOMON AFUMAT BlueShark 100 g cu urmatoarele date de identificare Lot 08032019, termen de valabilitate 08.03.2019, Cod EAN 6420103901310

Somon afumat BlueShark 100 g

Ocean Fish File de somon afumat Norvegia, 100 g, lot 22032019, data expirării 22.03.2019

Somon afumat Norvegia, 100 g

Ocean Fish File de somon afumat Kids 50g, lot 16032019, data expirării 16.03.2019

Somon afumat Kids 50g

Clientii sunt rugati sa nu consume produsul din lotul incriminat ! Listerioza poate cauza probleme de sănătate in special la femei însărcinate sau persoane cu un sistem imunitar slăbit! Produsul poate fi returnat, iar clientii vor primi contravaloarea prețului de vânzare, fără a mai fi necesară prezentarea bonului de casă.

Acțiunile de retragere și de rechemare ale produsului “file somon afumat”, provenit de la cele două unități de prelucrare a peștelui, sunt în derulare și se desfășoară sub supravegherea inspectorilor ANSVSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: